Girişimcilik Nedir? | Nasıl Başarılı Girişimci Olunur? Başlıca Özellikleri

0
(0)

Girişimcilik nedir? sorusunun cevabı kısaca şöyle özetlenebilir. Girişimcilik çok önemsiz durumları bile çok önemli fırsatlara çeviren Girişimci kişilere denir. Bir başka değiş ile Girişimcilik, içimizden gelen vizyon sahibi kişilere de denir.

Başarılı Girişimci nasıl olunur? sorusuna ise hayal gücü yüksek, bütün faaliyetlerinin arkasındaki enerji, geleceğin ateşinin kıvılcımını yakan, hayal kurma gücü değişimin katalizörü kişilerden oluştuğunu söyleyebiliriz.

Bu iki kavramda nitelikleri açıklamak yeterli olmayabilir, bu neden ile konuyu biraz daha açıklamamız gerekir.

İçindekiler

Girişimcilik Nedir?

Girişimci asla geçmişte değil, gelecekte yaşar, ender olarak da günümüze gelir. En mutlu olduğu zamanı rahat rahat “Ya Olursa” ve “Olduğu Zaman” hayallerini kurabildiği anlardır. Bilim alanında, Girişimci kişiler, parçacık fiziği, saf matematik ve teorik astronominin en soyut ve en az Pragmatik sahalarında çalışır.

Girişimcilik Nedir? Girişimci Ne Demek
Girişimcilik Nedir? Girişimci Ne Demek

Girişimci iş dünyasında ise, yenilikçi büyük stratejist, yeni pazarlamaya nüfus edip bulmada veya yeni yöntemlerin yaratıcısına denir.

Dünyanın bilinen birçok dev firmaları ise bu yapıda Girişimlik tarafından kurulmuştur. Bu firmalar arasında IBM, Henry Ford, McDonald’s gibi firmaların kurucuları örnek gösterilebilir.

Girişimci ne demek? üzerine biraz daha değinmemiz gerekir ise şu şekilde devam edebiliriz.

Girişimci Nedir, Nasıl Başarılı Olunur?

Girişimcilik bizim yaratıcı kişiliğimizdir. Girişimciler, her zaman bilinmeyenle ilgilenen, geleceği kurcalayan, olasılıklardan olanakları yaratan, kaosları uyuma çeviren kişilere denir. Her güçlü girişimci, olağanüstü bir denetim ihtiyacı duyarak olur.

Girişimci Nedir, Nasıl Olunur?
Girişimci Nedir, Nasıl Olunur?

Geleceğin hayali dünyasında yaşarken, hayallerinde yoğunlaşabilmek için günümüzdeki insanlarla olayları kontrol etmeye ihtiyaç duyar. Girişimci, değişime ihtiyaç duyduğu göz önüne alındığında projelerin de katıldığı insanların gözünde büyük bir yıkım yaratır.

Sonuç olarak kendisi ile başkaları arasındaki mesafenin hızla büyüdüğünü görür. Girişimciler kendisine ne kadar yönlü olursa yandaşlarının yanına çekmek için harcaması gereken çaba o kadar çok fazlalaşır.

Sonunda Girişimci bir dünya görüşü ortaya çıkar: Her fırsatlarında aşırı derecede bol olduğu hem de sürümekte olan bir dünyada olur.

Girişimcilik Özellikleri

Girişimcilik engellere takılmadan, fırsatların peşinde problemleri aşarak koşabilen kişilerin amaçladığı girişim olaylarına başa çıkma özellikleri olması ile bilinir.

Girişimcilik Ne Demek?
Girişimcilik Ne Demek?

Girişimcinin genellikle seçtiği yol, zulme başvurmak, taciz etmek, suçlamak, pohpohlamak, yağcılık yapmak, feryat koparmak ve sonunda hiçbiri işe yaramazsa projenin yürümesi için gereken her şeyi yapmaya hazır olmaktır. Ancak Girişimcilik bu özellikler ile başarılı olmayı başaramaz ve çakılır.

Girişimcinin gözünde çoğu insanın değeri, hayallerinin önünde duran problemler kadardır.

Bir önceki yazımız olan Büyük Salgınlar Dünya Tarihinde Nasıl Geldi ve Geçti başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Para Nerde

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi 1998 - 1999 yıllarında lisans eğitimine başladım. İktisat Bölümü, 2014 yılında mezun oldum. Mezun olduktan sonra İktisat Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve doktora düzeyinde de öğretim yaptım.