Pratisyen Hekim Maaşı Ne Kadar? Güncel Pratisyen Doktor Maaşları

0
(0)

Pratisyen Hekim Maaşı, hekimlerin görev yaptıkları kurumun niteliğine göre değişiklik göstermektedir. Pratisyen Doktor Maaşları, yeni dönemde Pratisyen Hekim olarak istihdam edilecek olan yada kariyer planlaması içerisinde Doktor olma hedefi olan kişiler tarafından sıkça araştırılan konuların arasında yer almaktadır.

Kamu hastanelerinde görev yapan Pratisyen Hekim Maaşı ile Özel Hastanelerde görev yapan Pratisyen Doktor aylık kazanç ücretleri birbirlerinden farklıdır. Bu neden ile Pratisyen Hekim Maaşları ile ilgili sabit bir ücretten bahsetmek söz konusu değildir.

Devlete ait kamu hastanelerinde çalışan Pratisyen Hekim, Özel Hastanelerinde hizmet veren Pratisyen Doktor ve Acil Pratisyen Hekimleri aylık kazandığı Maaşlarını bu konumuzda sizler için bir arada derledik.

İçindekiler

Pratisyen Hekim Maaşı Devlet ve Kamuda Ne Kadar?

Devlet hastanelerinde pratisyen hekimlere ödenen güncel maaş, hekimin derecesine göre değişiklik göstermektedir. Ocak ayı itibari ile Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan enflasyon verilerinden sonra zamlanan memur maaşları, yeni başlayan pratisyen hekim maaşı başlığında da düzenleme yapılmasını sağlamıştır.Devlette Pratisyen Hekim Maaslari Ne Kadar Para Nerde

2022 yılı itibari ile düzenlenen memur maaşlarına göre 1.derece pratisyen hekim maaşı, pratisyen hekim maaşları içerisinde en düşük ücrete sahiptir. Bu çerçevede, yeni pratisyen hekimler için belirlenmiş olan en düşük aylık ödeme ortalama olarak 12 bin TL’dir.

Özel Hastanede Çalışan Pratisyen Hekim Maaşları 

Özel hastanelerde pratisyen hekimlere ödenen güncel maaş, Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girmeyen ancak özel bir hastanede pratisyen hekim olarak görev yapmak isteyen kişiler tarafından sıklık ile araştırılmaktadır.

Pratisyen hekimlerin özel hastanelerde istihdam edilmeleri sonucunda kazandıkları aylık ücret, görev yapılan hastanenin niteliğine göre değişiklik göstermektedir. Yeni dönemde özel hastane pratisyen hekim maaşları, ortalama olarak şu şekilde belirlenmiştir:

  • En düşük pratisyen hekim maaşı: 8.160 TL
  • Ortalama pratisyen hekim maaşı: 13.660 TL
  • En yüksek pratisyen hekim maaşı: 19.670 TL

Acil Pratisyen Hekim Maaşı 2022

Acil servis güncel pratisyen maaşları, hastanelerin acil servis bölümünde çalışmak isteyen ancak Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girmek istemeyen kişiler tarafından sıklık ile araştırılmaktadır. Diğer hekimliklerde olduğu gibi bu hekimlik türünde de maaşlar, görev yapılan hastanelerin niteliğine göre değişiklik göstermektedir.

Acil servis pratisyenleri de diğer pratisyenler gibi herhangi bir tıp dalında uzmanlaşmamış olan hekimlerden oluşmaktadır. Bu neden ile “pratisyen hekim maaşı ne kadar?” sorusuna verilen cevaplar ile acil pratisyen hekim maaşları için verilen cevaplar aynı içeriklere sahiptir.

Acil pratisyen hekim maaşı şu şekildedir:

  • Devlet hastaneleri en düşük acil pratisyen hekim maaşı: 12 bin TL
  • Özel hastane en düşük acil pratisyen hekim maaşı: 8 bin 160 TL
  • Özel hastane ortalama acil pratisyen hekim maaşı: 13 bin 660 TL
  • Özel hastane en yüksek acil pratisyen hekim maaşı: 19 bin 670 TL

Pratisyen Hekim Nasıl Olunur?

Pratisyen hekim olmak için atılması gereken adımlar, kariyer planlamasında doktorluk mesleği olan kişiler tarafından sıklık ile araştırılmaktadır.

Pratisyen Hekim Nasıl Olunur
Pratisyen Hekim Nasıl Olunur

Pratisyen hekimlik, herhangi bir alanda uzmanlığı bulunmayan hekimlere verilmiş olan bir unvandır. Bu unvana sahip olabilmek için tıp fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.

Tıp fakültelerinden mezun olan kişiler, direkt olarak pratisyen hekim unvanına sahip olmaktadırlar. Bu unvan, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda başarı elde edilmediği takdirde aynı şekilde kalmaktadır.

Pratisyen Hekimlik Devamlı Olarak Yapılabilir Mi?

Pratisyen hekimliğin devamlılığı, TUS’a girmek istemeyen kişiler tarafından sıklık ile merak edilmektedir. Tıp fakültesinden mezun olan hekimler için TUS’a girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Yani tıp fakültelerinden mezun olarak pratisyen hekim unvanına sahip olan kişiler, kendi istekleri doğrultusunda TUS’a girmeyebilir ve kariyerlerini istedikleri sürece pratisyen hekim olarak sürdürebilirler.

Pratisyen hekimlik herhangi bir alanda uzmanlığı olmayan hekimler için kullanılan bir unvan olduğu için bu unvana sahip olan hekimler, farklı tıp birimlerinde görev alabilmektedirler.

Bir önceki yazımız olan Elektrik Mühendisi Maaşı | Elektrik Mühendisliği Maaşları Ne Kadar? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Para Nerde

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi 1998 - 1999 yıllarında lisans eğitimine başladım. İktisat Bölümü, 2014 yılında mezun oldum. Mezun olduktan sonra İktisat Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve doktora düzeyinde de öğretim yaptım.