Doğu Anadolu Bölgesi Haritası – Doğu Anadolu Bölgesi Gezilecek Yerler

0
(0)

Doğu Anadolu Bölgesi, Türkiye’nin 7 bölgeye ayrılan Haritası içinde yer alır. Ülkemizin Doğu  yer alan Anadolu Bölgesi Kültür Turu yapacaklar, Doğu Anadolu Bölgesinde gezilecek illeri ve Kültürel güzelliklerini sizler için derledik.

Doğu Anadolu bölgesi illeri, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Malatya şehirleri bir araya gelerek oluşan bir haritadır. Bu haritada, Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri, El Sanatları ve Halk oyunları ile ön plana çıkan kültürel özelliklere sahiptir.

Şimdiye kadar, Kültür Turları kapsamında mutlaka görmeniz gereken Doğu Anadolu illeri ile adeta zaman yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız? Cevabınız evet ise 

İçindekiler

Doğu Anadolu Bölgesi İlleri ve Gezi Haritası

Her yıl on binlerce kişi Doğu Anadolu Kültür Turları ile bölgeye yolculuk ediyor. Kültür Turu yapmayı düşünürseniz, Doğu Anadolu Bölgesinde gezilebilecek kültürel yerler hakkında bilgi sahibi olun. Umarım bu yazı dizisi sizler için faydalı olur.

Akdamar Adası – VAN

Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Van-Akdamar-Adasi
Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Van-Akdamar-Adasi

Van Gölü üzerinde yer alan Akdamar Adası’nın tarihi 700’lü yıllara dayanır. Eski Ermeni Rstuni Beyliğine ait olan bölge yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Bölge; kilise, kasaba, saray, çarşı gibi yapılara ev sahipliği yapmıştır. Ada üzerinde yaşam 16. yüzyıla kadar sürmüştür. Ada üzerinde birçok tarihi nokta bulunur. En önemli tarihi nokta ise Akdamar Kilisesidir.

Ağrı Kaplıcaları – AĞRI

Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Agri-Kaplicalari
Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Agri-Kaplicalari

Ağrı kaplıca bakımından zengin bir şehirdir. Diyadin ilçesinde yer alan kaplıcalar sağlık turizmi açısından oldukça canlı bir noktadır. Yılanlı Kaplıcası ve Diyadin Kaplıcası bölgenin en büyük kaplıcasıdır. Diyadin doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir bölgedir.

Çıldır Gölü – ARDAHAN

Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-cildir-golu-ardahan
Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-cildir-golu-ardahan

Doğu Anadolu Bölgesi, Ardahan ilinin en popüler turistik yeri Çıldır Gölü’dür. Şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer alan gölde onlarca çeşit balık, bitki ve kuş türü görebilirsiniz. Göl çevresinde yer alan restoranlarda gölün en lezzetli balık türü olan sarı balıkları yiyebilirsiniz. Ardahan’a geldiyseniz Çıldır Göl’üne mutlaka uğramalısınız.

Buban Bacaları – BİNGÖL

Dogu Anadolu Gezilecek Yerler Buban Bacalari–Bingol

Rüzgâr ve yağmur gibi doğal nedenlerle oluşan Buban Bacaları Bingöl ilinde en çok ziyaret edilen yerdir. Doğanın bize sunduğu mucizeleri Buban Bacalarında çok rahat görebilirsiniz.

Bitlis Tarihi Camii – BİTLİS

Dogu Anadolu Gezilecek Yerler bitlis ulu camii

Doğu Anadolu Bölgesi illerinden Bitlis’te şehrin farklı noktalarında birçok cami bulunur. Farklı dönemlerde yapılmış olan bu camilerde farklı kültürlerin izini görebilirsiniz. Bitlis’te 5 minare şarkısının sözleri bölgedeki camilerden gelir. Camiler Selçuklu dönemine ait izler taşır. Ulu Camii, Gökmeydan Camii, Şerefiye Külliyesi ve Camii, Kureyşi Camii Bitlis’te görülmeye değer camilerdir.

Hazar Gölü – ELAZIĞ

Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Hazar-golu-Elazig
Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Hazar-golu-Elazig

Hazar gölü, doğunun gizli denizi olarak adlandırılır. Türkiye’nin en derin göllerinden birisi olan Hazar Gölü bir tektonik göldür. Birçok kuş ve balık türünü Hazar Gölünde görebilirsiniz. Suyun içinde saray ve manastır gibi batık tarihi yapılar bulunur.

Girlevik Şelalesi – ERZİNCAN

Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Girlevik-Selalesi-Erzincan
Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Girlevik-Selalesi-Erzincan

Erzincan denilince akla ilk gelen yer Girlevik Şelalesidir. Kaya üzerinde akan şelale muhteşem bir görüntüye sahiptir. Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen şelale resim çekmek ve doğa yürüyüşü yapmak için çok ideal bir yerdir.

Çift Minareli Medrese – ERZURUM

Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Cift-Minareli-Medrese
Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Cift-Minareli-Medrese

Doğu Anadolu Bölgesi Selçuklu dönemine ait olan Çift Minareli Medrese Erzurum ilinde en çok ziyaret edilen tarihi mekândır. Medresenin iç ve dış mimarisi büyüleyici bir güzelliğe sahiptir.

Meteor Çukuru – IĞDIR

Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Meteor-cukuru-igdir
Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler-Meteor-cukuru-igdir

Iğdır il merkezine 42 kilometre uzaklıkta Karakoyun’lu bölgesinde yer alan Meteor Çukuru 1892 yılında bölgeye göktaşı düşmesiyle oluşmuştur.

Arslantepe Höyüğü – MALATYA – Doğu Anadolu Bölgesi

Arslantepe-Hoyugu-Malatya-Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler
Arslantepe-Hoyugu-Malatya-Dogu-Anadolu-Gezilecek-Yerler

Türkiye’nin en büyük höyüklerinden birisidir. Bölgede ilk kazı çalışmaları 1932 yılında yapıldı. Kazılar sonucunda birçok tarihi eser gün yüzüne çıktı. Kerpiç saray, metal eser ve tapınak gibi önemli tarihi eserler bölgeden çıkarılmıştır. Bölgede yaşamın M.Ö 4000’li yıllarda başladığı söylenir.

Ayrıca Seyahat etmeyi sevenlere tavsiye edeceğim Ege Bölgesi ziyareti hakkında değerli bilgileri aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Ege Bölgesi İlleri Popüler 10 Yer! Ege Bölgesi Şehirleri Gezi Haritası

Bir önceki yazımız olan Düğün Masrafları Listesi 2021'de Uygun Düğün Hazırlığı İpuçları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Para Nerde

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi 1998 - 1999 yıllarında lisans eğitimine başladım. İktisat Bölümü, 2014 yılında mezun oldum. Mezun olduktan sonra İktisat Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve doktora düzeyinde de öğretim yaptım.